Thuis in zorg én culturen

Begeleiding

Het is prettig om thuis te kunnen blijven wonen, ook al heeft u moeite met sommige dingen in het dagelijkse leven. Daarom helpen we u. Dit doen we onder andere door u individueel en in groepsverband te begeleiden in uw dagelijks leven. Zo kunt u ondanks een beperking toch fijn wonen en een prettig leven leiden. 

 

Persoonlijke begeleiding

In overleg met u kijken we welke activiteiten u zelf kunt doen en welke uw persoonlijke begeleider uit handen neemt. Denk daarbij aan de volgende activiteiten: 
 
  • Allerlei dagelijkse problemen oplossen en helpen met persoonlijke besluiten
  • Huishoudelijke taken, zoals de was, koken en stofzuigen
  • Ondersteuning bij het vinden van werk
  • Hulp bij het aanbrengen van structuur in iemands leven
  • Het beheren van geld, dingen kopen en rekeningen betalen
  • Boodschappen doen en naar winkels gaan

Begeleiding in groepsverband

Vindt u het fijn om met anderen in contact te komen? Ook daar helpen onze begeleiders u graag mee. We kunnen bijvoorbeeld dagbesteding voor u aanvragen en u begeleiden in groepsverband. Ook organiseren we bijeenkomsten waarbij u andere mensen kunt ontmoeten. 
 

Zorg met oog voor cultuur 

De zorgverleners van Bizorg hebben verschillende culturele achtergronden. Het zijn dan ook echte ‘biculturele zorgprofessionals’. Dat wil zeggen dat ze de Nederlandse maatschappij en de zorg heel goed kennen, maar ook de cultuur van het land van uw afkomst. Ze spreken samen zowat alle talen, waaronder Arabisch, Turks, Surinaams, Engels, Frans, Papiaments, Armeens en Chinees. 

Ook begrijpen zij als geen ander religie-gerelateerde moeilijkheden waar u eventueel tegenaan loopt. Bij Bizorg krijgt u begeleiding op maat, ongeacht uw afkomst of situatie.