Thuis in zorg én culturen

Zorgaanbod

Bizorg levert persoonlijke (thuis-)zorg op maat. Zo kunt u ondanks een lichamelijk of geestelijk ongemak toch prettig thuis wonen. Onze zorg is met name gericht op ouderen en mensen met uiteenlopende (tijdelijke) lichamelijke en geestelijke beperkingen. Wij verlenen zorg aan iedereen met een PGB, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de zorgverzekeringswet (Zvw). Dankzij onze biculturele achtergrond staan we met één voet in de Nederlandse zorgcultuur en met de andere in uw eigen culturele achtergrond. Als geen ander bieden we daardoor zorg op maat, ongeacht uw achtergrond, geaardheid of persoonlijke situatie. Hieronder vindt u alle informatie over ons zorgaanbod.

Unieke zorg voor en door unieke mensen

Zorg is mensenwerk en niets is zo uniek als een mens. Daarom is al onze thuiszorg dat ook. Onze zorg is altijd op maat. Op maat van uw beperking of aandoening, op maat van uw situatie en op maat van uw achtergrond. We bespreken altijd samen met u welke zorg u specifiek nodig heeft en hoe we deze uitvoeren.

Ook onze eigen mensen zijn uniek. Iedere verpleger, verzorger, arts en begeleider heeft zijn of haar eigen culturele en persoonlijke achtergrond. Tegelijkertijd zijn het echte, hardwerkende professionals, die de Nederlandse cultuur en het zorgstelsel op hun duimpje kennen. Bij ons werken mensen met uiteenlopende geloofsovertuigingen die samen zowat alle talen spreken. Dus of u nu een man bent die niet gelooft in leven na de dood en valt op mannen, of een Turkse vrouw met traditionele Turkse normen en waarden: we zijn allemaal mensen en bij Bizorg krijgt u de unieke zorg die u nodig heeft.

Ons zorgaanbod

Bizorg biedt alle vormen van thuiszorg. We werken met een zogenaamd modulair zorgprogramma. Dit betekent dat we de zorg hebben opgedeeld in een aantal onderdelen, waar u hieronder meer over leest. De meeste mensen hebben namelijk lang niet alle zorg nodig. Welke zorg u specifiek krijgt, bepalen we in overleg met u aan de hand van uw indicatie en persoonlijke situatie.

Begeleiding

Veel mensen met een beperking hebben moeite met dagelijkse klusjes, zoals het doen van boodschappen, het huishouden en het beheren van geld. Met de juiste persoonlijke begeleiding en begeleiding in groepsverband kunt u ondanks uw beperking toch thuis blijven wonen en (weer) grip krijgen op uw leven.

Lees hier alles over begeleiding van Bizorg.

Verpleging en verzorging

Wijkverpleging betekent dat u thuis zorg krijgt, zodat u gewoon thuis kunt blijven wonen, ondanks uw conditie. Wijkverplegers verlenen medische zorg, zoals het verzorgen van wonden, het geven van injecties en het helpen met opstaan en douchen.

Meer weten? Kijk op onze pagina over verpleging en verzorging.

Huishoudelijke zorg en hulp

Heeft u moeite met het huishouden? Dan biedt Bizorg huishoudelijke hulp. Onze zorgverleners helpen u bijvoorbeeld met het doen van de was, schoonmaken en de afwas.

Lees hier meer over onze huishoudelijke hulp.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u thuiszorg aanvragen? Kijk dan voor de zekerheid nog even hier of uw situatie geschikt is voor het aanvragen van zorg aan huis. Voldoet u aan de voorwaarden, of verwacht u hier binnenkort aan te voldoen? Aarzel dan niet om thuiszorg aan te vragen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw beperking en situatie te bespreken. Vervolgens zorgen we dat u zorg op maat krijgt, gewoon bij u thuis.